Dubajų vadiname savo namais

 
Pristatinėti Soteros greičiausiai net nereikia. Visos auginančios mažus vaikus mamos yra mačiusios bent vieną jos sukurtą išsamią apžvalgą apie laisvalaikį su vaikais, mažųjų rakandus, keliones ir lankytinas vietas. Kai nedrąsiai pasiteiravau Soteros, galbūt ji sutiktų papasakoti apie gyvenimą Dubajuje (būtent į šį egzotinį Jungtinių Arabų Emiratų miestą) nuomonės fomuotoja visai neseniai persikėlė gyventi su visa šeima, bene kelių valandų bėgyje gavau nuoširdų, tvirtą TAIP! Būtent tokia ji ir yra – šilta, nuoširdi ir labai atvira! Kviečiu Soteros akimis pažvelgti į egzotiškąjį Dubajų.

Dubajuje su šeima praleidote jau kelis mėnesius. Turbūt vienoks jis atvykus tik trumpam paatostogauti, o gyventi čia – visai kas kita? Koks jis iš pirmo žvilgsnio, ir koks pažinus labiau?

Man asmeniškai Dubajus po kelių mėnesių praleistų čia ir tuomet, kai atvykdavom paatostogauti, smarkiai nepasikeitė. Čia visada buvo labai gera, saugu. O atvykus čia gyventi, pamačiau dar didesnes miesto galimybes bei privalumus. Dubajus – labai unikalus miestas: vieniems jis labai patinka, kitiems ne. Čia priklauso nuo požiūrio. Mūsų šeima yra visiškai įsimylėję Dubajų ir be galo džiaugiamės galėdami čia pagyventi.

Minėjote, jog Dubajus – multikultūrinis miestas. Ar vis dėlto yra kažkas vietinio/autentiško?

Dubajus yra visiškai jaunas miestas. Mes netgi esame to miesto dalimi – augame, kuriame kartu su miestu. Kiekvienas čia atvykęs kažkokiu būdu vis prisideda prie Dubajaus istorijos. Kažką autentiško sunku būtų įvardinti, bet galbūt tai būtų dykumos. Nuklydęs nuo miesto vos 15 – 20 minučių automobiliu, gali pamatyti išskirtinius vaizdus. Miestas labai naujas, tačiau čia be galo daug pramogų, vietų, kur galima skaniai pavalgyti. Tiesiog Dubajuje niekada nebus nuobodu ir visuomet bus, ką veikti.

Kas jums čia labiausiai patinka? O gal labiausiai erzina?

Man patinka Dubajaus komfortas. Būtent taip pavadinčiau labiausiai patinkantį dalyką. Tą komfortą kitam, čia nebuvusiam žmogui, apibūdinti yra labai sunku, bet, pavyzdžiui, norint užsipilti kuro – nereikia net išlipti iš automobilio. Privažiuoji prie degalinės, prieina žmogus, atidaro baką ir pripila kuro, prieina prie lango – atsiskaitai. Taip pat čia yra netgi tokia paslauga, kad esant reikalui privažiuoja nedideli autobusiukai pripildyti degalų prie pat tavo namų. Einant į parduotuvę nereikia prekių išsikrauti iš vežimėlio, o vėliau jas sukrauti į maišą – visa tai yra padaroma už tave. Į namus gali atvažiuoti manikiūro, pedikiūro, masažo specialistai. Viskas sukurta ir pritaikyta komfortiškam gyvenimui. Na, o tokie dalykai kaip prekių pristatymas, kurie Lietuvoje standartiškai trunka kelias dienas, Dubajuje laikas skaičiuojamas valandomis! Čia viskas padaryta galvojant apie žmogų, kad tik jam būtų patogu ir komfortiška. Žinoma, gali net ir išlepti 😊 Taip pat svarbu paminėti ir Dubajaus galimybes – tiek verslo prasme, tiek laisvalaikio. Yra ką veikti, ką patirti. Tiesiog smagu čia gyventi.

O kas labiausiai erzina? Nežinau, manęs čia niekas neerzina. Nebent kamščiai, bet jų yra turbūt visur. O iš esmės Dubajus – tai vieta, kurioje jautiesi labai labai gerai.

Kaip mergaitėms pavyko adaptuotis prie naujos vietos? Klimato? Naujų žmonių? Ar jau spėjo susirasti draugų? Ar pastebite kultūrinių skirtumų? Galbūt čia žmonės santūresni? O gal kaip tik – labiau atsipalaidavę?

Mūsų merginos nuo pat mažumės visur keliauja kartu su mumis. Mes gyvename tai vienoje, tai kitoje vietoje. Jos labai lengvai prisitaiko, adaptuojasi. Auginame multikultūrinius vaikus. Kažkokių sunkumų, atvykus į Dubajų, nebuvo. Taip pat mergaitės jau yra čia buvusios kelis kartus prieš atsikraustant gyventi. Vyresnėlė visuomet sakė, kad Dubajus labai patinka, kad būtent čia gerai jaučiasi. Šiaip vaikams čia augti smagu ir gera, nes geras oras: kasdien gali eiti žaisti į žaidimų aikšteles, maudytis jūroje, baseine. Be jokių striukių, šalikų, tik trumpomis rankovėmis. Gali kasdien bėgioti, jausti tą laisvę, gerą orą ir juo mėgautis.

Ar patartumėte Dubajų kaip atostogų kryptį rinktis šeimoms su vaikais? Kada geriausia keliauti? Ar yra sezonai?

Visuomet, kai galvodavome, kur atostogauti visai šeimai, ieškodavome krypties, kad nebūtų per ilgas skrydis, šalyje būtų išvystyta medicina, kad nelaimės atveju būtų kur nuvesti vaikus (ypatingai auginant labai mažus vaikus, nes jie daugiau serga). Dubajuje vaikams yra visiškas rojus. Pradedant vaikų žaidimų kambariais, kokių Lietuvoje net nėra. Taip pat nuostabiai gražia, šilta jūra. Dubajus, kaip jau minėjau, yra galimybių šalis. Geriausia būtų keliauti lapkričio – gruodžio mėnesiais. Dabar daug kas kalbėdami apie “high season”, įtraukia jau ir sausį. Na, bet man sausio mėnesio vakarais kiek šalčiau. Taip pat rekomenduočiau atvykti vasario, kovo mėnesiais. Vasarą čia per karšta ir ne taip smagu leisti laiką.

Kokias top lankytis vietas rekomenduotumėte aplankyti viešint Dubajuje?

Future muziejus yra privalomas aplankyti, kaip ir privaloma pasivaikščioti Bluewaters pakrante Marinoje. Jeigu piniginė leidžia, bent dvi naktis apsistokite Atlantis the Palm viešbutyje. Jis visiškai unikalus: jame vaikščiodamas jautiesi kaip kokiame muziejuje ir pats viešbučio servisas yra toks, kokio niekur pasaulyje nesu mačiusi. Maistas, kokybė, skonis – viskas yra vau! Na o jeigu nutarsite neapsistoti, tai bent jau apsilankykite jų vandens pramogų parke, nes tai yra pats didžiausias pasaulyje akvaparkas. Taip pat Dubajaus akvariumas. Čia yra labai daug lankytinų vietų, daug kam patinka Global Village, Miracle Garden. Su vaikais yra tiesiog privaloma apsilankyti Kidzania Dubai mole – tai miestas, kuriame vaikai tampa gydytojais, pardavėjais, kitų profesijų atstovais, turi atlikti tam tikrus darbus. Patirtis yra visiškai unikali, vaikams labai patinka ir netgi nenori iš čia išeiti.

Dubajus – atrodo garsiausias ir bene vienintelis miestas, ką verta aplankyti Junginiuose Arabų Emiratuose. Ar tiesa? Kas slypi už Dubajaus “vartų”?

Nemanau, kad tik Dubajus, aplink yra ir kitų miestelių. Dykumuse taip pat yra gražių vietų. Tik Dubajus yra populiariausias ir todėl visur minimas. Emiratuose yra kalnuotų vietovių, tas pats Abu Dabis, kuriame taip pat yra ką nuveikti. Apskritai, Junginiai Arabų Emiratai yra labai spalvingi ir įdomūs.

Koks būtų jūsų patarimas šeimoms, atvykstančioms atostogų į Dubajų? (Kai kuriose šalyse reikia saugotis kišenvagių, atkreipti dėmesį į aprangą, ar pasirengti itin griežtoms taisyklėms – gal yra kažkas būdinga būtent šiai vietai?)

Patarimas – neapsistoti vienoje vietoje, keisti lokacijas. Visuomet sakau pagyvenkite porą naktų senamiestyje (“down town”) šalia kalifos, kad pajaustumėte tą erdvę. Be galo gražu. Dvi ar tris naktis apsistokite Jemeirah Beach – įspūdinga jūra, bangos, gera maudytis, gražus smėlis. Apsistokite tiesiai ant jūros kranto!

Saugotis kažko – net nežinau, nieko nesu girdėjusi apie jokius įvykius, čia tikrai labai saugu. Dėl prisidengimo – nėra kažkokių reikalavimų, nebent eisite į valstybines įstaigas. Miestas yra labai laisvas, labai spalvingas. Tiesiog atsivežkite gerą nuotaiką, o jeigu turėsite klausimų: kur pavalgyti, ką nuveitki su vaikais, visuomet parašykite man – BabyBlog Sotera 😊

Dalintis:

Komentuoti

Jūsų eelektroninio pašto adresas nebus rodomas. Pažymėti laukeliai yra privalomi.

Top Img back to top